Nyhetsbrev från Värmdö MarineThings, April 2021

Nyhetsbrev från Värmdö MarineThings, April 2021

Nyhetsbrev från Värmdö MarineThings

Nu börjar det äntligen bli vår på riktigt. En och annan fiskmås kan höras bland de andra fåglarna som med vårkänslor väcker oss allt tidigare på mornarna. En härlig tid där växtligheten börjar spira så smått och det är mycket att se fram emot. I väntan på naturens framfart så kan vi ju ägna oss åt att se över vad som behöver göras med våra kära flytetyg. Hur har båten klarat vinterförvaringen? Vad var det vi tänkte i höstas om vad vi föresatt oss att fixa nästa år? Vad var det som blev utslitet eller gick sönder? Listan kanske inte behöver bli så lång och tricket brukar ju vara att faktiskt bara sätta igång med det som ska ordnas och då kan det vara bra att ha skaffat de produkter man vet att man behöver så att det blir någonting gjort när man väl beger sig ner till båten.

Vi har under vintern utökat vårt sortiment och är numera återförsäljare av produkter från grossister som Poly-Produkter, Skandinaviens ledande tågvirkesleverantör, Nautec (Watski), stora så det räcker, WASI, en av Tysklands ledande leverantörer av rostfria produkter, Robert Lindemann KG, en av Centraleuropas ledande leverantörer av premiummärken inom båttillbehör såsom Wichard, Allen, Barton, Rutgerson, Quick, mm.

Vi vill slå ett slag för vissa produkter som kan vara av intresse inför båtsäsongen. Under april så har vi ett riktigt bra pris på länspumpen Whale Superb 650. En fiffig pump med inbyggd automatik som tömmer ner till 10mm. Pumpen är endast 54mm hög då utloppet vågrät och får därför ofta plats under ex vis motorn, vilket ofta är den lägsta punkten i kölsvinet. Se närmare i vår shop: https://marinethings.se

Slangklämmor. Trista ting men ack så viktiga. De bör undersökas innan varje sjösättning och om de visar tecken på rost, 

gängpaj eller bristningar så ska de bytas ut. Egen forskning har visat att det inte är så kul att hitta sin båt hängande i tamparna vid y-bommen på grund av bristfälliga slangklämmor. Våra slangklämmor är givetvis tillverkade av syrafast rostfritt stål. Ingen båtägare vill väl ha slangklämmor i annat material. Vi har nu 20% rabatt på samtliga slangklämmor fram till sista Juni. Gäller så långt lagret räcker. Se våra slangklämmor här: https://marinethings.se/sv/51-slangklammor

Man får inte glömma bort hur man själv ser ut. Det är en viktig del av självkänslan

att veta är man är snyggt klädd för varje situation på sjön. Vad vore en regatta utan dessa stilrena strumpor. Kanske med ett par både mode och fotriktiga sandaler? Dessutom kan de vara en stor hjälp vid navigering. Vid tveksamhet om vilket håll man ska lägga rodret så räcker det med en snabb blick nedåt för att dra slutsatsen att rodret ska läggas mot grönt. För visst betyder grönt ”rätt”? Kanske en given present till en nybliven båtägare? Dessa stilrena båtaccessoarer hittar du här:

 

https://marinethings.se/sv/navigering/317-kaptensstrumpor.html

 Moderiktiga strumpor.

Detta är endast ett axplock av det vi har i butiken. Vi har givetvis inte möjlighet att bygga ett lager av allt som våra leverantörer erbjuder. Är det något du saknar i vårt sortiment som någon av våra leverantörer har så tveka inte att kontakta oss så återkommer vi med ett pris. Du når oss via shopens startsida https://marinethings.se där det finns en länk ”Kontakta oss”. Vi har även en chat som du når via samma sida. Det är Facebook Messenger som vi integrerat. Det går bra att använda den utan att logga in på Facebook/Messenger. Alternativt mailar du oss på contact@marinethings.se.

Vår butik finns på https://marinethings.se om nu någon skulle ha missat det. Vi finns även på Facebook där du hittar oss via facebook.com/marinethings.se. Vi håller på med att upprätta butiken även där men för tillfället så är det ganska rörigt. Inga kategorier finns än så allt ligger blandat. Men vi jobbar på att få till det.

Med önskan om en trevlig båtsommar 2021 från Värmdö MarineThings.

Om du inte vill ha fler nyhetsbrev från oss så ber vi dig att svara på det här mailet och skriva att du inte är intresserad av våra nyhetsbrev.

Alla kommentarer

Leave a Reply