Förtöjningslina Storm. Inbyggd ryckdämpare. Svart - röd
search
  • Förtöjningslina Storm. Inbyggd ryckdämpare. Svart - röd

Storm 15 meter, 16mm. Svart - röd

795,00 kr
Inkl. moms

Förtöjningslina STORM med ryckdämpare i hela linans längd. Bäst i Test och mycket populär!

Kvantitet
I lager. Skickas normalt nästa arbetsdag (Mån-Fre)

100% secure payments
help_outlineFråga om produkten
Storm 15 meter, 16mm. Svart - röd

Storm 15 meter, 16mm. Svart - röd

 

Passande STORM-LINA

Båtens vikt.   Dimension STORM
< 1 ton 10 mm
1-2,5 ton 12 mm
2,5-6 ton 14 mm
6-9 ton 16 mm
9-12 ton 18 mm

STORM från PolyRopes är den 3-slagna förtöjningslinan med 60% slitstark polyester och 40% ryckdämpande flexfiber i hela linans längd vilket gör att du får perfekt ryckdämpning utan vare sig knirkningar eller ryck.

Förtöjningslina STORM levereras med ett öga som har försetts med slithylsa av 100% polyestersilke samt ett extra slitskydd utmed linan. Det extra slitskyddet kan du till exempel använda för tillfällen då tampen ligger och skaver mot bryggan eller båten.

Önskar man anpassa längden på sina STORM-tampar så att de alltid är perfekta för båtplatsen i hemmahamnen kan man enkelt göra så genom att flytta det extra slitskyddet som löper utmed linan, till andra änden. Därefter använder man slitskyddet i det nya ögat som man splitsar, antingen på traditionellt vis eller med en enkel Skomakarsplits, det tar mindre än två minuter. Vips så har du en förtöjningslina perfekt anpassad i längd och med ett färdigsplitsat öga i varje ände, dessutom med slitskydd i båda. I påsen som medföljer STORM-linan finns även en tryckt manual med splitsinstruktioner för Skomakarsplits.

STORM förtöjningslina har 5 års UV-skydd och linan sjunker i vatten.

Tack vare förtöjningslinans ryckdämpande egenskaper slipper du köpa extra ryckdämpare, metallkrokar, schacklar, karbinhakar etc. – förtöjningslinan STORM har allt. Metalldelar och extra ryckdämpare är dessutom försvagande delar som ej bör användas tillsammans med STORM.

STORM fick Bäst i Test när tidningen Praktiskt Båtägande testade fasta förtöjningar. Förtöjningslina STORM var den enda som klarade, och även översteg brottgränsen. Den var dessutom billigast i testet, vilket visar att kvalitet inte alltid behöver att kosta. Praktiskt Båtägande nr 9 2014

Förtöjningslina STORM från PolyRopes fick återigen Bäst i Test när Praktiskt Båtägande testar förtöjningstampar 5 år senare på hösten 2019. Polyropes Storm är den lina som får högst samlat betyg, och den utses alltså till testvinnarePraktiskt Båtägande nr 9 2019

Bättre än reklamen” var omdömet från DagensBåtliv.se när de testade förtöjningslinan STORM.

PolyRopes STORM har även fått topplaceringar på båtmässorna i Göteborg, Stockholm och Helsingfors.

Förtöjningslinan STORM tillverkas inom EU med en stor del av tillverkningen i fabriken i Vårgårda, Sverige.
Extra slitskydd finns även att köpa separat: Protect slitskydd

166-16-1

Datablad

Dimension
16mm
Längd
15m
Färg
Svart. Rött slitskydd
Konstruktion
3-slagen
Egenskap
Sjunker

Du kanske också gillar