Köpvilkor

Vilkor för att kunna handla hos MarineThings.

För att göra ett köp via webbutiken måste du acceptera användarvillkoren. Genom att acceptera villkoren godkänner du villkoren som helhet och du godkänner att du har läst informationen om sekretesspolicy, personuppgifter och cookies. Ett inköpsavtal ingås när vi har bekräftat din beställning.

Att avbryta en beställning

Du har rätt att avbryta din order. Du kan avbryta din beställning tills den har bekräftats. Om ordern är avbokad betalar du eller ditt kreditkortsföretag om betalningen återbetalas.

Om du vill avbryta ett köp bör du informera oss omedelbart.

Din rätt att ångra ett köp gäller i 14 dagar från den dag du mottog varan. Du har rätt att avbeställa din beställning och returnera dina varor inom 14 dagar från det datum du mottog varan.

Vid avbeställning betalar du returavgiften och du är ansvarig för återbetalningen. Återgående frakt betalas av kunden. PayPal-kunder, som betalade leveransen via PayPal, får gratis avkastning via PayPal. En förutsättning är du registrerat dig för den tjänsten innan köpet hos PayPal. Mer information om detta hittar du längst net på förstasidan.

Varorna måste vara välförpackade, i gott skick och helst i originallåda.

När du har avbokat ditt köp återbetalas det belopp som du betalat för produkten. Våra extrakostnader för frakt, om du har valt att inte använda vårt standardleveransalternativ, återbetalas inte.

Det belopp som återbetalas till dig betalas till oss så snart som möjligt, men senast 14 dagar efter det att avtalet om avbokningsrätt har överenskommits har mottagits. Vi kan hålla tillbaka ersättning tills vi har fått varorna eller tills du har visat att varorna har skickats till oss.

Återbetalningen sker normalt via betalningsalternativet du valde.

Om avgifter och moms

Alla priser i webbshopen är inklusive moms. Priserna är skattepliktiga enligt svenska regler. Företag och institutioner presenteras priser utan moms om de registrerar sitt momsnummer på deras konto. För företag och institutioner med moms inom EU, utanför Sverige, så kommer inte att debitera moms alls om en riktig momsregistreringsnummer registreras.

Priserna i webbutiken inkluderar inte andra avgifter, till exempel tilläggsavgifter eller betalningsavgifter. De är extra.

Våra betalningsmetoder

Vi accepterar säker betalning med VISA eller MasterCard eller ditt PayPal-konto för alla kunder. All betalning sker via PayPal.

Om du behöver en personlig faktura eller ett kvitto, kontakta oss via kontaktlänken. Du måste accepteras av oss för fakturabetalningar. Detta är normalt ett alternativ för företag och instutitioner. Om du accepteras får du en faktura till ditt e-postkonto efter din beställning skickas från oss. Faktureringsperioden betalas ut efter 14 dagar och ingen fakturavgift.

Våra skyldigheter om leveransförseningar

Du har rätt att avbryta ditt köp om långvariga orderförseningar inträffar. Avtalet bör upphävas genom skriftlig uppsägning till oss.

Återbetalning av köpeskillingen kommer att betalas senast 30 dagar efter det att uppsägningen har mottagits.

Om ansvaret för leveranser och frakt

Vi är ansvariga om varan är skadad eller förlorad vid leverans eller transport från oss till dig.

Du är ansvarig om produkten skadas eller förloras under transport eller transport från dig till oss.

Vid ej uthämtade leveranser.

Om din leverans inte har hämtats ut från leveransplatsen, förbehåller vi oss rätten att debitera alla kostnader som uppstår i samband med detta.

Vårt ansvar och våra reservationer av villkor

Vi reserverar oss för att produkter ska säljas slut och för eventuella tekniska fel i webbutiken, såsom felaktiga priser och prisjusteringar eller felaktiga uppgifter om huruvida en vara finns i lager eller ej. Våra skyldigheter är att informera drabbade kunder så snart som möjligt. Vi har rätt att korrigera eventuella fel och ändra eller uppdatera information när som helst.

Om vi bryter mot användarvillkoren ska vi endast vara ansvariga för förluster som är en rimlig följd av sådant brott. Vi är inte ansvariga för indirekta förluster, till exempel förlust av vinst. Vårt maximala ansvar gentemot dig i samband med din beställning i webbutiken ska vara begränsad till det totala priset på din beställning.

Våra garantier och angående klagomål

Vår garanti omfattar varor som är defekta enligt gällande konsumentskyddslagstiftning i Sverige (konsumentköplagen). Du har lagstadgad rätt att göra ett klagomål. Kunder som önskar hävda fel i en produkt bör kontakta oss så snart som möjligt efter upptäckten av felet med hjälp av kontaktinformationen nedan.

Ett klagomål om ett fel måste göras omedelbart efter det att du upptäckt felet. Vi rekommenderar starkt våra kunder att öppna och kontrollera varorna direkt efter att ha tagit emot det utan dröjsmål. Du bör noggrant undersöka produkten så att den är felfri och uppfyller dina förväntningar. Du kan göra ett klagomål inom två veckor efter att du upptäckt felet.

Om en fraktskada uppstår, kontakta oss omedelbart efter att ha mottagit varan. Fraktkostnader återbetalas för godkända fordringar.

När vi har fått en returnerad defekt produkt och ditt klagomål har godkänts av oss kompenserar vi dig i enlighet med gällande lagstiftning om konsumentskydd. Vi strävar efter att svara inom 30 dagar från mottagandet av klagomålet. Vi förbehåller oss rätten att neka ett påstående om det visar sig att produkten inte är defekt i enlighet med gällande lagstiftning om konsumentskydd. För klagomål följer vi riktlinjerna från Allmänna reklamationsnämnden, Konsumentköplagen och Distanshandelslagen.

Om ändringar av villkoren för användning

Vi förbehåller oss rätten när som helst att dra tillbaka eller ändra villkoren för användning. Nya villkor kommer att publiceras i vår webbshop utan föregående meddelande. Ändringar gäller från det att du har accepterat villkoren (i samband med ett nytt köp eller skapandet av ett användarkonto).

1) termen "vi", "vår" och "oss" avser företaget Värmdö MarineThings

Cookie-samtycke